27. 2. 2023

Jak si proklepnout nemovitost od sklepa až po půdu?

Jak si proklepnout nemovitost od sklepa až po půdu?
Koupě nemovitosti je vždy spjatá s určitou mírou rizika. Jak velká bude, záleží i na vaší všímavosti a důslednosti při prohlídce nemovitosti. Právě během osobní návštěvy totiž můžete odhalit důležité nedostatky, jejichž přehlédnutí by vás později mohlo vyjít hodně draho.

Nic není dokonalé

Jen málo těch, kteří kupují nemovitost, patří mezi odborníky v oblasti odhalování technických vad. Přitom s nedostatky je třeba počítat, ať už se jedná o starší nemovitosti, na kterých se podepsal zub času, nebo o byty či domy po rekonstrukci. Dokonce ani zcela nový dům není zárukou toho, že všechno bude perfektní.

Dívejte se správně

Nezkušené oko však nedostatky často přehlédne, mnohdy i z toho důvodu, že jednoduše neví, co všechno má sledovat. Proto jsme pro vás sepsali technický manuál s těmi nejdůležitějšími oblastmi, na které je dobré upřít pozornost.  

Co všechno v manuálu najdete?

  • Inspirační tipy, jak se připravit na prohlídku, ještě než na ni vyrazíte.
  • Dotazy, které byste měli položit, abyste nekoupili zajíce v pytli.
  • Konkrétní místa, na která upřít váš zrak – od opotřebení podlah přes stáří kotle, elektroinstalace a topení až po neporušenost střechy.
  • Tabulku, která vám poslouží k základnímu posouzení stavu vaší nemovitosti.


  Manuál je poskládaný podle barev semaforu: zelený sloupec značí, že je daná věc v pořádku, oranžový znamená mírné poškození a  červený symbolizuje špatný stav. Jednoduše a přehledně si tak utvoříte základní obrázek o nemovitosti.


Stáhněte si našeho průvodce, ať ho máte po ruce, kdykoli vyrazíte na prohlídku nemovitosti. Předejděte tak nepříjemným překvapením, finančním ztrátám i deziluzi, že se z vaší vysněné nemovitosti stane dům hrůzy. 


Nevíte si rady nebo si nejste jisti správným posouzením? 
Obraťte se na nás, rádi vám v koupi nemovitosti uděláme jasno. Máme zkušený tým odborníků, techniků a řemeslníků, takže víme, čeho si všímat a na co se zaměřit, abyste se v budoucnosti vyhnuli závažnějším komplikacím. Pomůžeme vám nejen s odborným posouzením, ale případně i s následnou opravou nebo rekonstrukcí. Celý proces vyřídíme od začátku až do konce. Vy tak můžete být v klidu a v pohodě.

Řešíte naopak prodej nemovitosti nebo pronájem té stávající? I s tím vám umíme pomoct.

CHCI, ABYSTE MI POMOHLI